Veelgestelde vragen

 

Zijn jullie tegen de EU? Of tegen samenwerking?

Nee, zeker niet. Maar we denken dat de huidige EU niet van binnenuit te hervormen is, dus we willen eerst een sterk signaal afgeven, wellicht dat er dan ruimte voor hervorming komt. Wij streven juist naar een (nog betere) samenwerking met andere Europese landen. Maar voor een samenwerking heb je niet persé een EU nodig. En zeker geen EU volkslied, EU politie, EU leger of EU belastingdienst.

Zijn jullie een politieke partij?

Nee! We willen ook geen politieke partij worden. We associëren ons ook niet met 1 bepaalde partij.

Willen jullie dan uit de EU ten koste van alles?

Nee, we willen dat de Nederlandse stemgerechtigden zich kunnen uitspreken, we leven immers in een democratie, dus als we uit de EU stappen dan moet dat via een democratisch proces plaatsvinden.

Maar de EU is toch heel belangrijk voor de handel?

Ja dat klopt. Daarom willen we ook lid worden van de EFTA (Vrijhandelsunie, European

Free Trade Association)

Maar hoe willen jullie dit nou precies bereiken?

Gelukkig is Nederland een democratie. En daarom willen we dit ook alleen als er een democratische meerderheid is voor dit plan. Als onze beweging eenmaal groot genoeg is dan zullen de politieke partijen zich realiseren dat een (groot deel) van hun achterban deze mening heeft, en zullen dan dus een standpunt moeten gaan innemen over het lidmaatschap van de EU.
Maar wij zijn geen politieke organisatie, en willen dat ook niet worden. 
We denken dat er een grote groep Nederlanders is die EU-kritisch is, en die zich niet of onvoldoende gehoord voelt. Voor deze groep Nederlanders zijn wij.
Wij willen deze groep een manier geven om hun stem te uitten, door middel van een vlag, een (bumper-)sticker of een koffiemok. En natuurlijk via Social media.

Wat willen jullie dan precies?

Ons ideaalbeeld:

-Uit de EU. Uit de Euro. Lid worden van de EFTA (Vrijhandelsunie, European

Free Trade Association)

Op welke partij moet ik stemmen?

De keuze van een politieke partij hangt natuurlijk van nog veel meer standpunten af. Zoekt u een EU-kritische partij?
Dan heeft u -op moment van schrijven- de keuze uit: SP, Partij voor de Dieren, SGP, PVV en FvD. Het CDA wil nog niet uit de EU, maar is al wel heel kritisch op de Eurobonds.

Wat is de levertijd van een vlag of ander product?

We streven ernaar om uw bestelling binnen 24 uur te verwerken en te verzenden. Het kan voorkomen dat dit niet lukt door grote drukte. Doorgaans heeft u uw bestelling binnen 48 tot 72 uur in huis.

Kan ik ook andere producten door jullie laten maken?

Jazeker! Neem even contact met ons op via de contactpagina, of via info@ikwilnexit.nl, en leg uit wat uw wensen zijn. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Krijg ik korting als ik grotere aantallen wil bestellen?

Jazeker! Neem even contact met ons op via de contactpagina, of via info@ikwilnexit.nl, en leg uit wat uw wensen zijn. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.